Kunstig intelligens i Danmark

DI og DI Digital har bidraget til en ny rapport fra Microsoft og LEAD Agency om potentiale og lovgining vedrørende kunstig intelligens i Danmark.

Man behøver ikke være særligt teknologiinteresseret eller ekspert for at vide, at kunstig intelligens er et af de mest diskuterede emner inden for teknologi i disse år. Og med rette, for udviklingen går stærkt. Vi er vidner til en omfattende digitalisering af vores samfund, og de nye teknologiske fremskridt og perspektiver vil på sigt ændre grundlæggende vilkår for måden, vi lever og arbejder på. Og her spiller kunstig intelligens en central rolle.

Alligevel er netop kunstig intelligens formodentlig et af de områder, som de færreste helt forstår potentialet og de mulige konsekvenser af. Og det er ikke så underligt, for kunstig intelligens er ikke noget, du kan se og røre. Måske ved du slet ikke, at du bruger kunstig intelligens – sandsynligvis endda på daglig basis. For hver gang du søger på Google, bruger din GPS i bilen, bruger Microsoft Translator til at forstå et fremmedsprog, eller når Siri hjælper dig til at slukke lyset derhjemme, så sker det på baggrund af algoritmer og ved hjælp af store mængder data.

Hent rapporten her: Kunstig Intelligens_korr092