Kurser og andet materiale

Her er en række kurser til at mestre forskellige områder indenfor AI:

Google AI-kurser. Google tilbyder 5 forskellige kurser til at lære generativ AI fra bunden. Start med en introduktion til AI og afslut med at have en solid forståelse af AI som helhed: https://www.cloudskillsboost.google/paths/118

Microsoft AI-kursus. Microsoft tilbyder et AI-kursus, der dækker det grundlæggende og mere til. Start med en introduktion og fortsæt med at lære om neurale netværk og dyb læring: https://microsoft.github.io/AI-For-Beginners/

Introduktion til AI med Python. Harvard University tilbyder et fuldt 7-ugers kursus for at udforske begreberne og algoritmerne for AI. Start med teknologierne bag AI og slut med viden om AI-principper og maskinlæringsbiblioteker: https://www.edx.org/learn/artificial-intelligence/harvard-university-cs50-s-introduction-to-artificial-intelligence-with-python

Prompt Engineering for ChatGPT. Dette kursus på 6 moduler fra Vanderbilt University giver begyndere et udgangspunkt for at skrive bedre prompts:

https://www.coursera.org/learn/prompt-engineering

ChatGPT Prompt Engineering for Devs. OpenAI i samarbejde med DeepLearning tilbyder dette kursus undervist af Isa Fulford og Andrew Ng. Start med best-practice og afslut med en bedre forståelse af prompting med praktisk praksis.

https://www.deeplearning.ai/short-courses/chatgpt-prompt-engineering-for-developers

LLMOps Google Cloud i samarbejde med DeepLearning tilbyder dette helt nye kursus undervist af Erwin Huizenga. Gå gennem LLMOps-pipeline med forbehandling af træningsdata og tilpas en overvåget tuning-pipeline for at træne og implementere en tilpasset LLM.

https://www.deeplearning.ai/short-courses/llmops

Big Data, kunstig intelligens og etik. I dette kursus på 4 moduler dækker University of California big data og introducerer IBM’s Watson. Start med at lære om big data-muligheder og slut med at kende begrænsningerne ved AI.

https://www.coursera.org/learn/big-data-ai-ethics

AI Applications and Prompt Engineering edX har et introduktionskursus om prompt engineering, der rækker ud over det grundlæggende. Start med at lære det grundlæggende, og slut med at vide, hvordan du opretter dine egne applikationer.

https://www.edx.org/learn/computer-programming/edx-ai-applications-and-prompt-engineering

Anbefalede bøger om robotter og AI

I Wired for War udforsker P. W. Singer den største revolution inden for militære anliggender siden atombomben: begyndelsen af ​​robotkrigsførelse. Vi er på nippet til et massivt skift i militærteknologi, der truer med at gøre tingene til I, Robot og The Terminator virkelige. Ved at blande historiske beviser med interviews viser Singer, hvordan teknologien ændrer, ikke bare hvordan krige udkæmpes, men også den politik, økonomi, love og den etik, der omgiver selve krigen.

Singer, P. W. (2009). Wired for War. Penguin Group.

En robotforsker forestiller sig livet med robotter, der sælger os produkter, kører vores biler, endda tillader os at antage ny fysisk form og mere. Med robotter opfinder vi en ny art, der dels er materiel og dels digital. Fremtidens robotter vil have overmenneskelige evner i både den fysiske og digitale verden. De vil være indlejret i vores fysiske rum, med evnen til at gå, hvor vi ikke kan, og vil have deres egne sind takket være kunstig intelligens. I Robot Futures overvejer robotikeren Illah Reza Nourbakhsh, hvordan vi vil dele vores verden med disse skabninger, og hvordan vores samfund kan ændre sig, da det inkorporerer en race af stærkere, smartere væsener.

Nourbakhsh, I. R. (2013). Robot Futures. MIT Press.

I The Second Machine Age afslører MIT’s Erik Brynjolfsson og Andrew McAfee – to tænkere på forkant med deres felt – de kræfter, der driver genopfindelsen af ​​vores liv og vores økonomi. Efterhånden som den fulde effekt af digitale teknologier mærkes.

https://www.saxo.com/dk/the-second-machine-age_erik-brynjolfsson-andrew-mcafee_paperback_9780393350647

Debatbogen “Robotterne kommer” er skrevet af iværksætteren Martin Ford fra Sillicon Valley, der her funderer over fremtidens jobmarked og fremtidens arbejdere. Martin Ford har nemlig set, hvordan helt almindelige jobs over en årrække er forsvundet: https://www.saxo.com/dk/robotterne-kommer_martin-ford_haeftet_9788702209440